Harminc angol szó, amit senki nem tud helyesen leírni

Milyen angol szavakat rontanak el leggyakrabban a nyelvtanulók? Miért írjuk le gyakran hibásan az argument, az across vagy éppen a believe szavakat?

Forrás: pixabay

A 5minutelanguage.com érdekes infografikát készített a leggyakoribb helyesírási hibákról, a listán többet között olyan egyszerűnek tűnő szavak is szerepelnek, mint a forty (amelyet sokan fourty alakban használnak - helytelenül), az across (gyakran előforduló - hibás - írásmód az accross) vagy a weird (hibásan: wierd).

hirdetés
hirdetés

De úgy tűnik, gyakran rosszul írják le a nyelvtanulók az address, a believe, a definitely, az embarrass, az existence, a grateful, az independence, a millennium, a necessary, az occasion szót is.

A legtöbbször - derül ki a listából, amely a helyes és a helytelen alakokat is tartalmazza - a magánhangzók sorrendjével van gondja a nyelvtanulóknak (például receive vagy recieve), de a dupla mássalhangzók is sokszor problémát okoznak (például tomorrow vagy tommorrow). 

Kétperces angolteszt: próbáljátok ki, hány pontot szereznétek

Egy rövid tesztben most ti is felmérhetitek az angoltudásotokat. Hány fogalmat tudtok a helyes meghatározással párosítani, mielőtt lejár az idő?

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásFelsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X