Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Így tanulhatsz angolul teljesen ingyen – öt online nyelvtanfolyam

1

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat, ezekből szemezgettünk. Játszva is fejlesztheted az angoltudásod, a feladatokat itt találod.

1. Sounds English

hirdetés
hirdetés
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Forrás: soundsenglish.com

Öt nyelvi szinten gyakoroltatja a hallás utáni szövegértést a SoundsEnglish.com oldal, amely azt ígéri, hogy a nyelvtani tudást, a szókincset és a kiejtést is csiszolni lehet a feladatok megoldásával. Egy szöveg vagy egy ismert dal meghallgatása után hiányos mondatokat kell kiegészíteni, válaszolni kell a feltett kérdésekre, vagy el kell dönteni, igazak-e az állítások. YouTube-videók színesítik a feladatsorokat, amelyekhez szintén tartoznak tesztkérdések.

2. Talk English

Kattints a képre!
Kattints a képre!
Forrás: talkenglish.com

A TalkEnglish.com oldalon kiválaszthatod, milyen céllal szeretnéd fejleszteni a tudásod: utazáshoz kell az angol, üzleti szókincsre vágysz, vagy inkább az általános témák érdekelnek. Számos mintapárbeszédet találsz az oldalakon, a mondatokra kattintva pedig meg is hallgathatod a helyes kiejtést. A bal oldali menüsorban nyelvtani összefoglalót is találsz.

3. Learn English Online

Kattints a képre!
Kattints a képre!
Forrás: learn-english-online.org

Most kezdenéd az angoltanulást, vagy szükséged van egy részletes összefoglalóra? A Learn-English-Online.org oldal olyan, mint egy tankönyv, vagyis leckékre bontva ismerkedhetsz a nyelvvel.

4. 1-Language

Kattints a képre!
Kattints a képre!
Forrás: 1-language.com

Hasonló elven működik a 1-language.com oldal, amellyel szintén leckéről leckére sajátíthatod el a szabályokat és szavakat. Ezeket a kurzusokat nemcsak kezdőknek, hanem haladóknak is ajánljuk. Az oldal egyelőre részletes nyelvtani magyarázatokat kínál, táblázatokkal és példákkal, de azt ígérik, nemsokára elkészülnek az ellenőrző feladatok is.

5. Free English Study

Kattints a képre!
Kattints a képre!
Forrás: free-english-study.com

Hallgatás, beszéd, szövegértés, szövegalkotás és nyelvtan – mindenféle feladattal találkozhatsz a Free-English-Study.com oldalon. A tesztek kitöltése után azt is megnézheted, jól dolgoztál-e.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Rozgonyi Zoltán

Ezek az oldalak a kellemes, szórakoztató angoltanulásban tényleg kiválóak. A nyelvvizsgát komolyan tervezők számára azért érdemesmelléjük tenni két szintén ingyenes, hazai tanfolyamot is. A www.euroexam.org/elearning oldalon elérhető B2-es és C1-es "alaptanfolyamok" a közép- és felsőfokú fokú angol vizsgákon mért nyelvi készségeket erősítik és a vizsgatechnika fejlsztésében is rendkívül hasznosak. Ezek a konkrét vizsga kiválasztásától függetlenül mindnekinek ajánlottak. A szintén ingyenes Expressz online tanfolyamokon pedig valódi vizsgafeladatokat lehet gyakorolni folyamatos tanári támogatás mellett. Se itthon, se külföldön nem tudunk olyan ingyenes online tanfolyamról, ahol még a beküldött íráskészség feladatokat is ingyen javítva visszaküldik...

Új hozzászólásFelsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X