szerző:
Eduline

Mutatjuk mit kell tenni, ha nem érkezik meg a diákigazolványotok időben, de szeretnétek igénybe venni a kedvezményeket.

©

Alapvetően a középiskolai diákigazolványotok október 31-ig érvényes. Azonban, ha már ilyen igazolványotok sincs, de szeretnétek idénybe venni a kedvezményeket, akkor a következőt tehetitek.

Ha idén kezditek az egyetemet és október 31-ig nem érkezik meg a diákigazolványotok, vagy elvesztettétek, az iskolátokban, illetve az egyetemek, főiskolák tanulmányi osztályán kérhettek igazolást. Általában a diákigazolványokat 30-60 nap alatt küldik ki a megadott címre, de ha nem érkezik meg, akkor az intézményi ügyintéző a diákigazolvány elkészültéig egy Igazolást (ún. "ideiglenes diákigazolványt") állíthat ki nektek, amellyel a diákigazolványhoz kapcsolódó, állam által garantált kedvezmények ugyanúgy igénybevehetők. Ez 60 napig érvényes, és térítésmentesen, akár többször is igényelhetitek.

Ha esetleg még nem igényeltetek diákigazolványt, akkor itt megnézhetitek, hogyan kell lépésről lépésre leadni a kérvényt.

Mi vár a diákokra a 2018/2019-es tanévtől? Itt vannak a legfontosabb változások

Szeptember 3-án kezdődik a tanév, de milyen változásokra kell felkészülniük a középiskolásoknak? Hogyan alakulnak az egyetemi-főiskolai felvételi és az érettségi szabályai? Mutatjuk. Milyen hosszú lesz a tanév? A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019. június 14-én, pénteken lesz, vagyis (hiába került szóba a nyári szünet lerövidítése) jövőre még biztosan nem lesz hosszabb a tanév.