szerző:
MTI

2019 szeptemberében életbe lép az új Nemzeti alaptanterv - közölte Palkovics László oktatási államtitkár csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Képünk illusztráció
©

Az új Nemzeti alaptantervről azt mondta: 2019 szeptemberére tűzték ki életbe lépését,  ezen belül az, hogy a dokumentum mikor készül el, változhat. Szerinte ezt a dátumot tudják tartani.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Csépe Valéria miniszteri biztos áprilisban úgy nyilatkozott, az új alaptanterv kidolgozásával némi csúszásban vannak, annyi a tennivaló.

Még nem döntött a kormány a 9 osztályos iskoláról

A kilencedik évfolyam szakmai vitája zajlik, kormányzati döntés nincs - jelezte az oktatási államtitkár.

Palkovics László beszélt arról  is, hogy az elmúlt egy évben folyamatosan egyeztettek a szakmai szervezetekkel, s bár ez nem azt jelenti, hogy mindig mindenki mindenkivel egyetért, de az együttműködés erősödött.

Nagyobb szabadságot ígér a tanároknak a miniszteri biztos: újabb részletek a készülő alaptantervről

Mostanra kialakult az új Nemzeti alaptanterv (Nat) koncepciója, amelynek lényege, hogy az egyes képzési szakaszok végére megszerzendő tudásanyagot és készségeket határozzák meg, vagyis kimeneti szabályozású lesz, és ez a pedagógusok nagyobb szakmai szabadságával jár együtt - mondta Csépe Valéria, a Nat kidolgozásáért felelős miniszteri biztos a köztévén.