szerző:
Eduline

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint csupán helyi léptékű jelenségről van szó - írja a hvg.hu.

©

Rétvári a Magyar Időknek beszélt a kérdésről - írja az oldal - amelynek megoldására szerinte a kormány számos intézkedést hozott. Ezek eredménye, hogy osztatlan tanár szakra 2013-hoz képest idén 79 százalékkal több hallgatót vettek fel.

Beszélt az államtitkár a Klebelsberg képzési ösztöndíjpályázatról is, amelynek célja a pedagógus-utánpótlás biztosítása, aztán felhívta a figyelmet arra, hogy a szocialista kormányok idejében 15 ezer tanárt bocsátottak el, arról már nem is beszélve, hogy egyhavi bért vettek el a tanároktól.

Hozzátette Rétvári, hogy az ütemezett béremelés keretében az állam fokozatosan emelte a központi költségvetésből a pedagógusbérekre fordított összeget, a tendencia pedig idén és 2018-ban is folytatódik.

Decemberig kiderül, jön-e kilenc évfolyamos általános iskola?

"A kilenc évfolyamos iskola bevezetését egy nagyon komoly előzetes felmérésnek kellene megelőznie" - mondta a Népszavának Csépe Valéria, az új alaptanterv kidolgozásáért felelős miniszteri biztos. "Ez év végén a fejlesztő munkának lesz egy sarokpontja, s az erre épülő további fejlesztő munkánál már jó lenne tudnunk, hogy nyolc vagy kilenc évfolyamos képzés lesz-e.