szerző:
Eduline

Sem az iskola, sem a hivatal nem szankcionálta annak a pedagógusnak a nyilatkozatát, aki az RTL híradójának beszélt iskolája szégyenfaláról - közölte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal.

©

Az egyik komáromi iskola szégyenfaláról - amelyre kifüggesztették, kik kaptak intőt - az intézmény egyik pedagógusa beszélt néhány napja az RTL híradójának, amely néhány nappal később beszámolt arról, hogy a szakképző intézmények levelet kaptak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól a sajtónyilatkozatok rendjéről.

"A szakképzési centrumok részére a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal az általános kommunikációs eljárásrendről szóló tájékoztatót tavaly, 2017. december 21-én küldte ki. A komáromi iskola pedagógusának véleménynyilvánítása 2018. január 3. napján történt. A pedagógus nyilatkozatát sem az iskola, sem a hivatal nem szankcionálta" - írja az Eduline-nak eljuttatott közleményben a hivatal.

Hozzátették: a körlevél rögzítette a hivatal fennállása óta működő eljárásrendet, miszerint a centrumok egyeztetnek a fenntartóval a sajtómegkeresésekkel kapcsolatosan. "Ezzel egységesebb és bővebb válaszokat kaphatnak a sajtóorgánumok, ami tovább segítheti a közvélemény hatékonyabb tájékoztatását. Tehát a levél célja, hogy javítsa a fenntartó és az iskolák közötti pontos és gyors információcserét" - írják.