szerző:
Eduline

Versenyautók és női motoros felvonulás a belvárosban, ingyenes sportesemények a szabadban, zsibvásárok és izgalmas kultúrprogramok - ezekért érdemes lesz kimozdulni a hosszú hétvégén.

Aszfaltbetyároknak

A Forma-1 rajongói május 1-jén vegyék az irányt a Lánchíd felé, ugyanis az idén harmadszorra rendezik meg a belvárosi Nagy Futamot, ahol olyan sztárok száguldoznak majd, mint Kimi Raikkönen, Jenson Button, Daniel Ricciardo és Daniil Kvyat. Emellett lesz driftelés, illetve a Red Bull napok programjaként helikopteres és műrepülő bemutató a Duna fölött.

A Nagy Futam útvonala
©

Május 2-án a Csajok a motoron klub kilencedik alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Női Motoros Napot. A délelőtti vezetéstechnikai tréningre már sajnos beteltek a helyek, de még megnézhetitek a 18 órakor kezdődő motoros felvonulást, amely Újpesttől, a Külső Váci útról indul és a Hősök teréig tart.

Sport a szabadban

Az egész hétvégét szabadtéri sporttal tölthetitek. Május 1-jére a budapesti Gerilla Jóga szervez ingyenes Jógamajálist a Margitszigeten, a Holdudvar melletti réten. Szintén a szigeten, május 2-án tartják az esedékes Szigetfutást. Utóbbit minden hónap első szombatján rendezik meg, és bár van egy éves nevezési díj (1500 forint), ezért 2015 összes Szigetfutásán résztvehettek. Május 3-án, vasárnap a Népszigeten próbálhatjátok ki az evezést a vízi majálison.

Zsibvásár és bolhapiac

Pörögnek a bolhapiacok és garázsvásárok, a legnépszerűbbek hétről hétre jelentkeznek, így a hosszú hétvégére is jut pár. Május 2-án a Szimpla Kertben lesz Gardrób közösségi vásár, a Gozsdu udvarban pedig izgalmasnak ígérkező élő festéssel tartják meg a soron következő Budapesti Kultúrzsibit. A Paulay Ede utcában május 3-án lesz a szokásos Placc antik- és dizájner-vásár.

©

Rendhagyó majális

Ha nincs kedvetek a klasszikus városligeti majálishoz, menjetek át a szomszédba. A Dürer Parkban második alkalommal rendezik meg a Kocsmajálist, ahol Budapest kocsmái feszülnek egymásnak egy szabadtéri főzőversenyen. A székely gasztró iránt érdeklődőknek a háromnapos Székely Fesztivált ajánljuk a Millenárison. Itt az ezer forintos belépőért cserébe résztvehettek a 25 ezer székelykáposzta elkészítésében vagy a 10 tonna sóból épülő sóvár megépítésében.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!