szerző:
Eduline

Csak besétált a terembe, mindenkit a földre parancsolt, majd fegyverével egyenesen a tanárra célzott és a ravaszt is meghúzta.

©

Őrizetbe vettek egy 12 éves fiút Iowában, mert fegyvert fogott egyik tanárára az iskolában. A BBC szerint az eset még augusztus végén történt: a fiú egy kézifegyverrel besétált az osztályterembe, mindenkit a földre parancsolt, majd egyenesen a tanára arcára célzott, és meghúzta a ravaszt - írja a hvg.hu.

Szerencsére a fegyver nem volt kibiztosítva, így nem sült el, a tanár pedig el tudta venni azt a gyerektől.

A rendőrség lezárta az iskolát, és elkobozták a pisztolyt. Senki nem sérült meg, de a fiúnak komoly következményekkel kell majd szembenéznie: gyilkossági kísérlet miatt vonhatják felelősségre, de azért is felelnie kell, hogy miért vitt magával éles fegyvert az iskolába.

Ha a bíróság döntött az ügyében, valószínűleg egy fiatalkorúak számára fenntartott javítóintézetbe kerül.

Piacon az új szuperfegyver: így néz ki a golyóálló iskolatáska

A különleges táska anyaga a komolyabb gépkarabélyok, az AK-47-es és az M-16-os fegyverek lövedékeinek is ellenáll. Ahogy korábban írtunk róla, Sznir Koren, a Masada Armour nevű vállalat vezérigazgatója véleménye szerint a termékeik iránti amerikai kereslet kifejezetten a februári floridai iskolai lövöldözés után nőtt meg.