szerző:
Eduline

Hátizsákra szerelhető ballisztikai pajzsot, vagyis golyófogót kaptak ballagásukra ajándékba egy philadelphiai általános iskola, a St. Cornelius nyolcadikos diákjai.

©

A golyóálló pajzsot adományozó cég a tanárokra is gondolt, ők is kaptak a 25x30 centis, a hátizsákba illeszthető pajzsból.

A gyártócég, az Unequal Technologies tájékoztatása szerint pajzsuk sokféle golyót megfog, és még a késszúrásnak is ellenáll. 

Sajnos az AR-15-ös félautomata gépkarabély nagy energiájú lövedékeit pont nem fogja meg a pajzsuk, pedig ez elég kedvelt fegyvere az iskolai, és úgy általában az amerikai ámokfutóknak, a februári, 17 halálos áldozatot követelő mészárlás elkövetője is ilyet használt - írja a 444.hu.

Több diák életét megmentette a hős testneveléstanár, iskolai ámokfutót terített le

Kiengedték a kórházból azt a tornatanárt, aki még időben leterített egy iskolai lövöldözőt. A 29 éves Jason Seamen pénteken került kórházba. Egy iskolai lövöldözést akadályozott meg, ezzel pedig feltehetően több diák életét is megmentette. Az indianai Noblesville West középiskolában Ethan Stonebraker kezdett el lövöldözni két pisztollyal, miután elkérte magát az egyik óráról.