szerző:
Eduline

Túl sokba kerülne, ezért nem kapnak plasztikkártyát a pedagógusok. Egyelőre marad a papír.

©

"Ez a megoldás ingyenes a pedagógusok számára. Egy, minden pedagógusnak plasztikkártyát előállító rendszer közel 200 millió forintba kerülne, és a chip leolvasására alkalmas berendezések a kedvezményeket biztosító múzeumok, könyvtárak esetében nem állnak rendelkezésre" - válaszolt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Staudt Gábor írásbeli kérdésére. A jobbikos képviselő azt kérdezte: "miért nem érdemelnek meg a pedagógusok egy rendes igazolványt"?

Rétvári Bence szerint a kártyákban lévő chipek olvasása a kedvezményt nyújtók számára is plusz kültséget jelentene. Ennek ellenére - úgy tűnik - a minisztérium mégsem tartja végleges megoldásnak az A4-es papírra nyomtatott pedagógusigazolványt, azt írta ugyanis az államtitkár, az Oktatási Hivatal bevonásával egy kevésbé költségigényes megoldás lehetőségét vizsgálják, "ilyen például a pedagógusigazolvány megjelenítése mobilalkalmazás használatával".

A jelenlegi igazolvány egyébként már nem csak 90 napig, hanem 180 napig, vagyis fél évig érvényes.

Itt a lista: ingyen vonatjegyet kapnak a diákok, ha ezekre a helyekre utaznak

Huszonöt helyszínnel bővült a diákok számára díjmentes vasúti utazással látogatható országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek köre. Itt találjátok a teljes listát. Az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali tagozatos diákjai a tanítási napokon és szombatonként díjmentesen utazhatnak a vasúton, ha a listán szereplő műemlékekeket, múzeumokat, emlékhelyeket látogatják meg.