szerző:
Eduline

Dress code-ot vezetnek be a közszolgálati egyetemen, őszig átalakítják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működését, megvan az idei Pont Ott Parti programja, és változtak a nyelvvizsgáztatási szabályok. Ezek voltak a hét hírei.

©

Szigorú dress code-ot vezetnek be a közszolgálati egyetemen

Tilos lesz a miniszoknya, a sportcipő és a strandpapucs a közszolgálati egyetemen – többek közt ez derül ki a Magyar Narancs által közölt rektori körlevélből, mely több öltözködési szabályt is tartalmaz. Arról, hogy milyen ruhadarabok kerülnek még tiltólistára, itt olvashattok.

Őszre átalakul a Klik, "személyi döntések is lesznek"

Őszig átalakítaná a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését az új köznevelési államtitkár. Czunyiné Bertalan Judit az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt, mindent megtesznek, hogy iskolakezdésre a tankönyvek rendben megérkezzenek az intézményekbe.  Erről bővebben itt olvashattok.

Így szabnák át a felsőoktatást: több tucat szak szűnhet meg?

A felsőoktatási államtitkár szerint nem politikai komisszárokat küldenek ősztől a felsőoktatási intézményekbe a kancellári rendszer bevezetésével, hanem az egyes egyetemek, főiskolák profiljának megfelelő szakembereket keresnek majd. Közölte: várhatóan nyár végén ülhet össze a Felsőoktatási Kerekasztal, és a felsőoktatási alapszakok számában jelentős csökkenés várható. A teljes cikket itt találjátok.

Felvételi pontszámítás: itt a 2014-es kalkulátor, lehet számolgatni

Pénteken lezárult az érettségi,  így mindenki kiszámolhatja, hány ponttal vág neki a felvételinek. Az eduline pontszámító kalkulátorát is frissítettük az idei szabályok szerint. Bővebb információkat itt találtok.

Kellemetlen meglepetés érheti a nyelvvizsgázókat: változtak a szabályok

Több - nyelvoktatással foglalkozó - Facebook-csoport hívta fel a figyelmet az elmúlt napokban arra, hogy több nyelvvizsgaközpontban célnyelven, nem pedig magyarul kérik a vizsgázók beleegyezését a hangfelvétel készítéséhez.  Erről bővebben itt olvashattok.

©

A pedagóguskar elnökével tárgyalt a PDSZ

Indokolt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésének áttekintése, a szükséges változtatások - szakmai egyeztetéseken alapuló - végrehajtása - többek között ezt állapította meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) küldöttsége és a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke keddi találkozójukon.

Megvan az idei Pont Ott Parti programja: nyolckor jönnek a ponthatárok

A Csörsz utcai sporttelepen tartják az idei Pont Ott Partit - a felvételizők július 24-én gyütt várhatják a 2014-es ponthatárokat, amelyek este nyolckor jelennek meg a kivetítőn. Teljes cikkünket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!