Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megvolt a nagy találkozás: a pedagóguskar elnökével tárgyalt a PDSZ

Indokolt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésének áttekintése, a szükséges változtatások - szakmai egyeztetéseken alapuló - végrehajtása - többek között ezt állapította meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) küldöttsége és a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke keddi találkozójukon.

Forrás: Fazekas István

A felek - a PDSZ közleménye szerint - indokoltnak tartották a pedagógusok munkaterhelésére vonatkozó vizsgálat ismételt elvégzését, a 32 órás kötött munkaidő-szabályozás felülvizsgálatát, valamint a pedagógusminősítési rendszer átgondolását, a tapasztalatok összegzése után a korrekciók elvégzését. A PDSZ és a kar elnöke is támogatja a pedagógusbérek minimálbérhez kötését, a béremelés folytatását - írta a szakszervezet.

hirdetés
hirdetés

A közlemény szerint a találkozón a PDSZ delegációja hangsúlyozta, hogy a pedagóguskar legitimációja bizonytalan, a "kényszertagság" nem jelent valódi támogatottságot, nem megkerülhető a tényleges tagsági szándék felmérése. 

A PDSZ képviselői kiemelték, hogy elfogadhatatlan az a kormányzati szándék, mely a kar prioritását hangsúlyozva kizárja az egyeztetés folyamatából azokat az alulról szerveződő, szakmai és szakmai - érdekvédelmi szervezeteket, amelyek a rendszerváltás óta legitim tömörülésként vesznek részt a közoktatás mindennapjainak alakításában. A PDSZ elengedhetetlennek tartja minden érdekelt fél bevonását az egyeztetések rendszerébe - rögzítették a közleményben. A pedagóguskarról itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X