szerző:
Eduline

Jövő szeptembertől minden chicagói iskolában 90 perccel hosszabbak lesznek a tanítási napok – jelentette be a chicagói...

Jövő szeptembertől minden chicagói iskolában 90 perccel hosszabbak lesznek a tanítási napok – jelentette be a chicagói tanárok szervezete. A döntést komoly viták előzték meg, a pedagógusok szerint a polgármesteri hivatal ezzel párhuzamosan nem akarta emelni a fizetéseket, és az intézkedés előkészítéséből is kihagyta őket – adta hírül a Huffington Post.

A chicagói Lincoln Park High School: itt is hosszabb iskolanapra készülhetnek a diákok
©

Tizenhárom iskola dolgozói azonban nem vettek részt a tiltakozásban, sőt önként vállalták, hogy elsőként vezetik be a hosszabb tanítási napot. Az ő nyomásukra végül a tanári szervezet is úgy döntött, hogy igyekszik megállapodást kötni a polgármesteri hivatallal. Itthon az egész napos iskolát vezetik be - ha az országgyűlés is rábólint az új közoktatási törvényre. Az egész napos iskoláról itt olvashatsz.

„A tanulók érdeke a legfontosabb. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a diákok több sikert érjenek el az iskolában, és később a munkaerőpiacon is” – mondta Rahm Emanuel, Chicago polgármestere. Miért lesz rövidebb a nyári szünet több amerikai körzetben? Összefoglalónkat itt olvashatod.