szerző:
Eduline

Február 13-ig jelentkezhettek a középiskolai felvételire: íme, ezek a legjobb gimnáziumok, gyakorlóiskolák, szakközépiskolák, egyházi, alapítványi és két tannyelvű intézmények a HVG 2015-ös rangsora szerint.

©

A felvételin a jelentkezési lapokat a középiskolákba, a tanulói adatlapot pedig a Felvételi Központba kell elküldeni. A nyolcadikosok lapjait az általános iskola gyűjti össze, a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezőknél viszont az iskolától függ, hogy ezt vállalják-e. Ha nem, egyénileg kell megoldanotok a jelentkezést.

A szóbeliket és az alkalmassági vizsgákat február 17. és március 6. között tartják. Ezeket az adott középiskolában szervezik, így előfordulhat, hogy többször is vizsgáznotok kell - attól függően, hogy hány középiskolába jelentkeztetek. Ezt követően minden intézmény a saját pontszámítási szabályai szerint rangsorolja a jelentkezőket, a végső eredményt pedig az egyeztetett felvételi jegyzék alapján küldik ki a diákoknak, április 24-én.

Azok, akiket nem vettek fel sehova, rendkívüli felvételi eljáráson vesznek majd részt. Ekkor azokba az iskolákba jelentkezhettek, amelyek a férőhelyek kevesebb mint 90 százalékát töltötték fel. A rendkívüli felvételit május 4. és 14. között tartják. A középiskolai felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok, tippeinket az iskolaválasztáshoz pedig itt nézhetitek meg.

A legjobb középiskolák

A száz legjobb szakközépiskola és gimnázium: összesített rangsor

A legjobb vidéki gimnáziumok

A legjobb budapesti gimnáziumok

A legjobb szakközépiskolák

A legjobb alapítványi intézmények

A legjobb egyházi iskolák

A legjobb gyakorlóiskolák

A legjobb két tannyelvű iskolák

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!