szerző:
Eduline

Egy bolognai gimnázium diákjainak sikerült hét napot televízió, internet, mobiltelefon nélkül kibírni.

©

Egy bolognai gimnázium diákjainak sikerült hét napot televízió, internet, mobiltelefon nélkül kibírni. Ígéretük szerint az új évben is hetente egy napot töltenek a modern technológia eszközei nélkül.

A Righi gimnázium irodalomtanárának, Matilde Marescának volt az ötlete, hogy tanulóit rávegye, próbálják ki, milyen is sms, iPod, videojáték és a Facebook-profil frissítése nélkül élni. Aki akart, önként csatlakozhatott, és senki nem ellenőrizte a másikat. 

A gimnazisták beszámolója szerint csak az első-második nap volt nehéz. "Hirtelen nem tudtam, mit csináljak számítógép nélkül" - mondta el Jacopo, aki úgy fogalmazott, meglepetéssel fedezte fel, hogy más is van a világon. Volt, aki elment sportolni, volt, aki barátaival találkozott, más elővette a régi vezetékes telefont vagy bekapcsolta az elemes rádiót, és azt hallgatta.

"Gyorsabban írtam meg a leckét, több időm volt magamra, mégsem unatkoztam" - tette hozzá Caterina. Azt is bevallotta, nem volt könnyű, gyakran esett kísértésbe, de meg akarta mutatni szüleinek, hogy néhány napig képes mobiltelefon nélkül is élni. A bolognai osztály nem akarja elfelejteni a "technológiától való szabadság" érzését, 2012-ben az egész gimnáziumot be akarja vonni a "kütyük nélküli világba" legalább egyszer egy héten - írta a La Repubblica.