szerző:
Eduline

Különleges lépcsőt alakítottak ki a budapesti Lauder Javne Iskolában. Ilyen az, amikor reggelente a magyar költészet legszebb verssorai köszöntik a diákokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több általános iskolákban ötletes iskolai lépcsőkkel tanítják matematikára a diákokat – ez egy remek megoldás arra, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el a szorzótáblát. 

Máshol a motiválásé a főszerep: a tóalmási Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola lépcsőfokain például kedves üzeneteket - „Különleges vagy!”, „Büszke vagyok rád!” – lehet olvasni.

A budapesti Lauder Javne Iskolában „verslépcsővel” várják a diákokat. A lépcsőre magyar költők híres (és egyébként kötelező) műveiből válogattak idézeteket. A lépcsőfokokon megtalálható Petőfi Sándor elhíresült sora a Szeptember végén című versből („Még akkor is, ott is, örökre szeret!”), de van részlet Csokonai Vitéz Mihály A reményhez című verséből és Vörösmarty Mihály Előszó című költeményéből is. 

Zseniális folyosói játékot készítettek a diákoknak a bólyi iskola pedagógusai

Különleges készségfejlesztő pályán játszhatnak a Bólyi Általános Iskola diákjai. Ez történik, amikor kreatív pedagógusok dolgoznak együtt. Készség- és képességfejlesztő pályát készített az iskola folyosójára a Bólyi Általános Iskola alsós munkaközössége - olvasható az iskola Facebook-oldalán, ahol egy videót is közzétettek a pályáról.