szerző:
Eduline

Egy pénteki meghívón még Czunyiné invitálta kerekasztalhoz a Herman igazgatóját. A maghívóból arra is következtetni lehet, mennyi időt szán a beszélgetésre az EMMI. Úgy tűnik, hogy a tárca egyelőre nem találja az elégedetlenség ellenszerét.

©

Nem biztos, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár leváltását előre eltervezte a kormány. Erre utal, hogy a Népszabadság szerint amikor Madarász Pétert, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárát meghívták a keddi köznevelési kerekasztal tárgyalásra, a meghívón még Czunyiné neve szerepelt. Ezt pénteken postázták, Balog Zoltánék pedig szombat délben jelentették be a személyi cserét.

Egyébként az is kérdés, hogy mennyire lehet érdemi tárgyalást folytatni 1,5 óra alatt. Nagyjából ennyi ideig tarthat majd a holnap reggel 8-kor kezdődő kerekasztal, mivel 10 órakor a Parlamentben már az oktatási bizottság ülésezik, ahova szintén várják Madarászt.

Közben már az oktatás más szereplői is lázadnak, erről itt olvashattok. Itt pedig Czunyiné Bertalan Judit leváltásáról írtunk.

Az államtitkár leváltásán és a tárgyalásra híváson kívül érdemi válasz továbbra sem érkezett a kormánytól a tiltakozók követeléseire a szerdai tüntetések óta. Még Orbán Viktor sem állt elő konkrét ígéretekkel a pénteki rádióinterjújában.

Az utóbbi napokban sem tört meg a tanárok lendülete, már több mint 31 ezren írták alá a petíciót a Tanítanék oldalán. A szombati Kossuth téri tüntetésre pedig már 4 ezernél is többen jelezték részvételüket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!