szerző:
eduline/mti

Egy családi háznál működő tanuszodánál történt a baj, ahol még a felnőttek is rosszul lettek.

©

Egy családi ház udvarán kialakított fedett tanuszodához riasztották a hatóságokat a vecsési Kinizsi utcába szerda délelőtt.

Klórmérgezés gyanújával kórházba vittek nyolc óvodást és három felnőttet Vecsésen szerda délelőtt - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csak remélni lehet, hogy nagyobb baj nem történt, ugyanis ha már a felnőttek is mérgezést szenvedtek, akkor a kisgyerekek esetében még súlyosabb lehet ennek mértéke.

A helyszínen korábban vegyi anyag szivárgott, amelynek beazonosítása folyamatban van, ennek érdekében kivonult a katasztrófavédelmi mobil labor - tette hozzá.

2018-ra minden iskola közelébe uszodát ígér a kormány

Bár már több mint két éve dübörög a tanuszoda program, alig adtak át kész létesítményt. Ehhez képest minden járásban szeretnének uszodát Balog Zoltánék 2018-ra. Az emberi erőforrások minisztere a tanuszodák építésére is kitért csütörtökön mikor ellátogatott a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szervezett, kétnapos budapesti nemzetközi konferenciára, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mozgásszegény életmód rohamos terjedésére.