szerző:
MTI

A középfokú felvételi eljárásban március 18-án és 19-én, hétfőn és kedden módosíthatják a tanulóknak a...

A középfokú felvételi eljárásban március 18-án és 19-én, hétfőn és kedden módosíthatják a tanulóknak a jelentkezéseket - közölte az Oktatási Hivatal szerdán.

A közlemény szerint a középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük. A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető).

Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni - szögezték le.

A módosításra az általános iskolában van lehetőség március 18-án és 19-én. Az általános iskolának az adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítania, és március 20-ig postára adnia a felvételi központ számára. A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni. A módosító adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a felvételi központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.