szerző:
Eduline

Mikor ér véget az őszi érettségi, meddig kell jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire, mikor kezdődik a vizsgaidőszak és a téli szünet? Ezekre az időpontokra kell odafigyelni novemberben és decemberben.

Őszi szóbeli érettségi: 2014. november 6-tól 22-ig

A középszintű szóbeli vizsgák november 17-én kezdődtek, november 22-én vizsgázik az utolsó érettségiző. Az őszi érettségiről szóló cikkeinket itt találjátok.

Keresztféléves felvételi hitelesítése: 2014. november 23.

Ahhoz, hogy a november 15-ig online leadott jelentkezéseket elfogadják, november 23-ig hitelesítenetek kell a jelentkezéseteket - különben egyik egyetemre vagy főiskolára sem kerülhettek be. Hogyan hitelesíthetitek az online jelentkezési lapot?

©

Jelentkezés a középiskolai írásbeli felvételire: 2014. december 9.

A negyedik, hatodik és nyolcadik osztályosoknak december 9-ig kell leadniuk a jelentkezési lapot, ha részt akarnak venni a központi írásbeli felvételin. Ilyen lesz az idei középiskolai felvételi - a legfontosabb kérdések és válaszok.

Vizsgaidőszak és téli szünet a felsőoktatásban

Intézményenként eltérő, mikor tartják a vizsgaidőszakot és a téli szünetet. A Corvinuson és az ELTE-n például december 15-én kezdődik, és január 30-án ér véget a vizsgaidőszak, ezt szakítja meg a téli szünet, amit a Corvinuson december 20-tól január 4-ig tartanak. A BME-n december 22. és január 28. között tartják a vizsgaidőszakot. A Debreceni Egyetemen szintén december 22-én kezdődnek a vizsgák, de február 6-ig tartanak. A Szegedi Tudományegyetemen december 8. és január 24. között lesznek a vizsgák - a téli szünet december 24-től január 4-ig tart. A 2014/2015-ös felsőoktatási tanév rendjéről itt olvashattok.

Téli szünet a közoktatásban: 2014. december 22-től január 2-ig

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 19., péntek, a szünet utáni első tanítási nap 2015. január 5-e, hétfő. Az első félév január 16-ig tart. A második félév legfontosabb időpontjait itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!