szerző:
Eduline

Nagy-Britanniában alig találnak megfelelő iskolaigazgatókat, de legkevésbé a béreket okolják a pályaelhagyásért. Az itthon tiltakozó tanárok szerint sem az alacsony fizetés a legnagyobb gond.

©

Érdekes felmérést tett közzé az Independent, miután kedden adtak ki figyelmeztetést a szigetországban azzal kapcsolatban, hogy az iskolák nagy része számára komoly nehézség megfelelő igazgatót találni.

Egy felmérés az iskolákban tapasztalható munkaerőhiány okait kutatja. 2015-ben mindössze 11 százalékban játszott szerepet a pályaelhagyók döntésében a fizetés mértéke.

Mondjátok el nekünk, mit gondoltok!
Sziasztok! A véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Mintt diákok, mit gondoltok arról, hogy egyre több tanár tiltakozik az oktatás helyzet miatt? Ti mit éreztek ebből a mindennapokban? Milyen a légkör az iskolátokban? Ha van bármi, amit a témában el szeretnétek mondani, az [email protected] e-mail címre várjuk a hozzászólásokat. Köszönjük!

Legnagyobb mértékben, 61 százalékban a túlterheltség miatt mondanak fel a tanárok. A második leggyakoribb ok az munka és magánélet egyensúlya, ami szintén a leterheltséghez köthető.

Az itthon tiltakozó tanárok is sokkal inkább a munkakörülményekre és a túlterheltségre hivatkoznak a tiltakozás során. A legutóbbi nyílt levélben a hermanos és telekis tanárok azt írják: „nem a pedagógusok bére a rendszer legnagyobb problémája”.