Közoktatás Edupress

Átadják a Moholy Díjat

Elolvasom

Idén Stefan Lengyel emeritus professzor és Gergely István belsőépítész, az egykori Magyar Iparművészeti Főiskola volt rektora munkáját ismerték el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Moholy Díjával - adta hírül a Hírextra.

Közoktatás Edupress

Indul a TézEUsz 2011 középdöntője

Elolvasom

Középdöntőjéhez érkezett az EUvonal által szervezett TézEUsz 2011 - Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű verseny. A középdöntőbe jutott 74 pályázó november 26-án az ország öt egyetemi városában méri össze erejét, az öt megadott téma valamelyikében.

Közoktatás Eduline

Intelligens Iskola programra pályázhatnak az intézmények

Elolvasom

Napokon belül megjelenik az Intelligens Iskola programról szóló felhívás, az intézmények digitális fejlesztésére január 1-től lehet majd jelentkezni - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár a témában csütörtökön kezdődött szakmai konferencián a fővárosban.

Közoktatás Edupress

Az Európai Unió nagykövetei a Debreceni Egyetemen

Elolvasom

Az Európai Unió 19 nagykövete érkezett Debrecenbe november 21-én, hogy megtekintse a várost és a K+F tevékenységéről nemzetközileg is ismert Debreceni Egyetemet. A látogatás során a diplomaták betekintettek az intézmény működésébe, mindennapjaiba, és megtekintették az Orvos- és Egészségtudományi Centrum Auguszta programját is.

Közoktatás Edupress

Csaknem 600 középiskolás verseng a skóciai kirándulásért

Elolvasom

A VisitBritain turisztikai hivatal TuristaOsztály elnevezésű online játékára csaknem 600 osztály nevezett azzal a céllal, hogy a négyfordulós játék során kialakítsák saját virtuális klubjukat, és megnyerjék a főnyereményt, az egyhetes skóciai osztálykirándulást. A résztvevők már túl vannak a játék felén, még további két forduló van hátra és kiderül, hogy melyik az a legkreatívabb középiskolás osztály, amely eltutazhat Skóciába. A nyertes osztály a kirándulás alatt találkozhat a No Thanx zenekarral is.

Közoktatás Edupress

Folytatódik az őszi beszélgetéssorozat a Corvinuson

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézete 2007 őszén is folytatja közpolitikai beszélgetéssorozatát, Tárcatükör a Közgázon címmel, melynek második rendezvényét november 22-én 18.00-19.30-ig tartják a BCE Főépületének I-es előadótermében, ahol ezúttal a Szociális és Munkaügyi Minisztériumot veszik górcső alá.

Közoktatás Edupress

Csütörtöktől Diploma 2008

Elolvasom

A HVG idén harmadszor vállalkozott arra, hogy rangsort állítson fel az egyes felsőoktatási intézmények között. A HVG Diploma 2008 különszáma tartalmazza az OFIK szakemberei által készített, sok szempont és a hallgatói, oktatói véleményfelmérések alapján összeállított egyetemi-főiskolai rangsorokat.

Közoktatás Edupress

Fegyelmezéstörténeti Műhely - tudományos társaság alakul

Elolvasom

Fegyelmezéstörténeti Műhely elnevezéssel országos hatókörű tudományos társaságot alapítanak a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetében. A neveléstudománnyal foglalkozó szakemberek A nevelés kulcskérdései című konferenciára a Magyar Tudomány Napja apropóján várják több hazai egyetem oktatóját és persze a hallgatókat is az intézet munkatársai november 21-én, szerdán.

Közoktatás Edupress

NATO és a Balkán - középiskolai vetélkedő

Elolvasom

A NATO és a Balkán című középiskola vetélkedőt Cegléden, a Honvédség és a Társadalom Baráti Kör Ceglédi Szervezetének közreműködésével rendezték meg november 20-án. A döntőre a legjobb feladatlapot beküldő hét csapat kapott meghívást.

Közoktatás Edupress

SZTE: A fegyelmi eljárás nem a hallgatói autonómia kérdése

Elolvasom

A Szegedi Tudományegyetem a közelmúltban fegyelmi eljárást indított Török Márk, a szegedi EHÖK elnöke ellen. Az intézmény az ügy lezártáig nem kívánt nyilatkozni, Török Márk az ügy kapcsán tartott mai sajtótájékoztatóját követően azonban az egyetem közleményben ismertette állaspontját, miszerint felháborítónak tartja, hogy Török Márk egyetem-politikai támadásnak állítja be a fegyelmi eljárást és összemossa a hallgatói autonómia kérdésével.

Közoktatás Edupress

Taneszköz szakkiállítást rendeznek az ELTE-n

Elolvasom

A HUNDIDAC Magyar Taneszközgyártók, Forgalmazók és Felhasználók Szövetsége november 23-24-én rendezi meg a Jövő iskolája - Fókuszban az interaktív tábla című taneszköz szakkiállítást az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Gólyavárban.

Közoktatás Edupress

Zsolnay pályázatra készült mukák kiállítása Győrött

Elolvasom

A pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 2007 nyarán pályázatot írt ki kétszemélyes teás- és kávéskészlet tervezésére. A pályázatra benyújtott munkákat november 22-től tekinthetik meg az érdeklődők a győri Big Ben Clubban, ahol mások mellett a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak munkái is ki lesznek állítva.

Közoktatás Edupress

Szakmai konferencia a hídépítésről a BMF-en

Elolvasom

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület (OMBKE) Vaskohászati Szakosztály Budapesti Helyi Szervezete és a Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar közös szervezésében Hídépítés címmel szakmai napot rendeztek.

1
732 733 734 735 736
761