szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a jelenlegi helyzetben a kormánynak azonnal el kellene rendelnie a téli szünetet. A kiesett napokat pedig év végén kellene pótolni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) mérlegelte a múlt heti tömeges tesztelések eredményeit, illetve a jelenlegi helyzetet, és azt javasolja a kormánynak, hogy haladéktalanul rendelje el a téli szünetet mostantól, annak eredetileg tervezett végéig, azaz 2021. január 4-ig. A szakszervezet közleményében azt írta, az így kiesett napokat - nagyjából két hetet - június 16-ától 30-áig lehetne pótolni.

Szerintük a szünet napjainak átszervezésével azonnal és hatékonyan csökkenthető lenne a mostani, egyre kockázatosabb téli időszakban a kontaktusok száma, és ezzel a vírus terjedése is. Úgy gondolják, hogy júniusban - egyrészt a várható természetes esetszám-csökkenésnek köszönhetően, másrészt az addigra jó eséllyel megindított vakcina-programok hatására - már biztonságban, és nagy eséllyel személyesen pótolható lenne a kieső két hét, ami az online oktatás miatt most egyébként is nehézkesen működik.

A PDSZ szerint a szünetátrendezés az egyetlen jó megoldás a jelenlegi helyzetben. Mint írták, ez nem okozna különösebb fennakadást már csak azért sem, mert a júniusi időszak az intézményekben jellemzően a kirándulásokról, év végi ismétlésekről, közösségi tevékenységekről szól.

Mindeközben Maruzsa Zoltán a szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, céljuk továbbra is az, hogy működjön az oktatás. A köznevelési államtitkár azt is kiemelte: a múlt héten lezajlott teszteléssel kapcsolatban a részvételi aránynak ő sem örül - kötelezni azonban nem akartak senkit, de a teljeskörű részvételnek jobban örültek volna.

Újra akcióban a honvédség: újabb iskolákat fertőtlenítenek

Senki ne ijedjen meg, ha terepmintás ruhában lát embereket iskolák környékén, ismét ózongenerátorokkal végeznek biológiai fertőtlenítést a katonák.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!