szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondták a múlt heti tesztelések eredményeit.

Az összes oktatást, nevelést érintő tesztek közül a bölcsődékben volt a legmagasabb a részvételi arány az önkéntes tesztelésből. Itt a dolgozók 79 százaléka teszteltette magát, ez 11 113 embert érintett, közülük 195-en lettek pozitívak. Az óvodában 74 százalékos részvétel mellett (34 964 dolgozó teszteltette magát), 811 pozitív eset lett.

Az általános iskolában, oktatók és nevelők között 73 százalékos volt a részvétel, ez 95 102 dolgozót jelentett, a tesztelés 2170 pozitív esettel zárult. A szakképző iskolákban 64 százalékos részvétel mellett - 5653 dolgozó teszteltette magát -, végül 146 pozitív eredmény volt. Ehhez hozzá tartozik, hogy mivel a szakképzésben is online oktatás van, itt csak a múlt héten gyakorlati héten résztvevő dolgozók vettek részt a tesztekben - mondta el György István államtitkár az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Azoknak, akik pozitívnak bizonyultak, jelezniük kell a háziorvosuknak, majd a protokoll szerint járnak el. Kitért arra is, hogy újabb kirendelésben is részt vehetnek majd az egyetemisták - akiknek megköszönte a segítséget. A héten a tömeges tesztelés második köre kezdőtött el.

Annyi tanár hiányzik egy karcagi iskolában, hogy nem tudják megoldani a helyettesítést

Az intézményben rendkívüli szünetet rendeltek el, a tanévben felhasználható tanítás nélküli munkanapok terhére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!