szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában több koronavírusos tanárt is találtak, amit jelentettek az illetékes hivataloknak. Állításuk szerint azonban még mindig nem történt semmilyen intézkedés vagy tájékoztatás.

Cikkünk frissült

Kedden kiment a hivatal a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába. Azóta megkapták a tájékoztatást, volt kontaktkutatás, az érintett osztályok tanulóit pedig hazaküldték.

A miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 2020. szeptember 11-én, két pozitív teszttel táppénzen lévő munkatárs kapcsán kereste fel először a Miskolci Tankerületi Központot és a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát - olvasható az iskola honlapján közzétett tájékoztatóben.

Mint írják, az érintett tanárok szeptember 7-től nem látogatták az intézményt, de azokat az osztályokat, közösségeket, amelyek velük érintkeztek a megelőző időszakban, kontakt kutatás céljából lejelentették a hatóságnak és a fenntartónak egyaránt. Ezek utána a hétvége bizonytalanságban telt, ugyanis sem az iskolát, sem a tankerület vezetését nem tájékoztatták semmilyen konkrét intézkedésről.

Hétfőre két további tanárról derült ki, hogy koronavírus-fertőzött, így megint lejelentették az eseteket, illetve ismét feltették a kérdéseiket a felelős és felettes szerveknek. Az iskola többek között szeretné tudni, hogy lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés? Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatják-e? Illetve megvédi-e a maszk mindnyájukat? Tegyék-e kötelezővé a viselését?  

Az iskola a hétfői közleményében további tájékoztatást ígért, viszont kedden még mindig nem volt az oldalukon újabb információ. Ebből arra lehet következtetni, hogy még mindig nem kaptak válaszokat.

Korábban már írtunk róla, hogy egyre követhetetlenebbek és logikátlanabbak a hatóságok intézkedései az iskolákban. Míg egyes iskolákban már az első koronavírusos eset után távoktatást rendelnek el az érintett osztályokban - vagy az egész iskolában -, addig máshol egyetlen fertőzéssel érintett osztályt sem küldenek karanténba.

A tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolákba való belépéskor

Nem csak a diákoknak, de a tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor - mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!