szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden új-zélandi iskola számára elérhetőek lesznek a klímaválsággal kapcsolatos oktatási segédanyagok. Ezzel az új tantervvel az ország a világon az elsők között áll.

A gyerekek napi rendszerességgel találkozhatnak rossz hírekkel a közösségi médiában az elkerülhetetlennek tűnő klímakatasztrófával kapcsolatban, az ebből fakadó tehetetlenség érzése pedig különösen nyomasztó, és rendkívül nagy stresszt és szorongást okozhat nekik - mondta James Shaw, Új-Zéland klímaminisztere, és a baloldali Zöld Párt társelnöke.

A The Guardian számolt be róla, hogy Új-Zéland vezető klímakutatói tananyagot dolgoztak ki a klímaválsággal kapcsolatban. Bár ez csak egy segédanyag és az oktatása nem lesz kötelező, az ötletgazdák azt állítják, hogy az utóbbi időben rengeteg tanár jelezte nekik, hogy szükségesnek tartják a klímatémát iskolai keretek között is feldolgozni, ugyanis ez egyre inkább foglalkoztatja a diákokat. A tananyag a 11-15 éves gyerekeket tanító iskoláknak szól majd.

Greta Thunberg, a svéd klímaaktivista diák lett az Év Embere

Greta Thunberg 16 éves svéd klímaaktivistát választotta szerdán 2019 Év Emberének a Time. Az amerikai magazin döntését Thunberg tavaly óta kifejtett kampányával indokolta. A diák 2018 augusztusában kezdett sztrájkot a svéd parlament lépcsőjén az éghajlatváltozás elleni fellépést követelve.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.