szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanárára múlt héten késsel támadó győri diák ügyvédje szerint amíg nem készül el az elmeorvosi, pszichiáteri és pszichológusi vizsgálat, a nyomozók sem tudhatják, hogy az ügy a büntetőjogi vagy az egészségügyi kategóriába tartozik-e - írja a Magyar Nemzet.

Csak jövő héten tervezik újra kihallgatni azt a 17 éves, 10. osztályos diákot, aki múlt csütörtökön megkéselte 51 éves osztályfőnökét a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában - írja a Magyar Nemzet. Ahogy megírtuk, a diákot még aznap elfogták, a nyomozási bíró pedig szombaton rendelte el 30 napra a letartóztatását.

A diák ügyvédje szerint az igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálat késik, enélkül pedig nem lehet tudni, nem orvosi kezelésre szorul-e inkább a vádlott. Faragó Péter legutóbb hétfőn volt bent a győri büntetés-végrehajtási intézetben őrzött ügyfelénél, akit egy három négyzetméteres, kétszemélyes cellában őriznek és kamerákkal figyelnek.

A diák egyedül van a cellában, a börtönőrök szerint semmi gond nincs vele, sőt, teljesen magába zárkózott és szomorú, azt pedig, hogy pontosan mi történt, továbbra sem tudja felidézni - mondta az ügyvéd a lapnak.  

A késelés napján a diák mindent beismert és megbánt, annak ellenére, hogy csak arra emlékszik, felállt óra közben az asztalától, majd hogy ül a tanári székben, és odaadja a véres bicskáját a diáktársának.

A fiú a késelés előtti héten jelezte szüleinek, hogy a fokozott elvárások, az iskolai stressz miatt hasmenése és állandó gyomorfájdalma van. A szülők be is jelentkeztek vele pszichológushoz, aki e hétre adott időpontot.

A késelés fizikaórán történt, állítólag egy dolgozatra adott hármas jegy miatt. A diákok szerint egyébként nagy a nyomás az iskolában, a maximalista diákok pedig nehezen viselik, ha nem tudnak megfelelni a saját elvárásainak.

A megkéselt tanárnő súlyos sérüléseket szenvedett, a héten talán elhagyhatja a kórházat, hogy otthon folytatódjon a gyógykezelése. Amikor a diák apja meglátogatta, neki a pedagógus azt mondta: kész megbocsátani a diáknak.

A házirend szigorításán gondolkoznak a győri Jedlikben

Szakpszichológusok elhelyezésén és a házirend szigorításán gondolkodnak abban az iskolában, ahol csütörtökön egy diák többször megszúrta tanárnőjét - hangzott el az M1 Híradójában.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.