szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hármast kapott a fizikadolgozatára, ezért szúrta meg többször is tanárát a győri diák.

„Már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a fizika dolgozatára, leszúrja a tanárt, majd amikor tényleg hármast kapott, hátba szúrta” − állította több diák is az Indexnek.

A diákok szerint a nőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt, állítják a diákok. Három perccel később a rendőrök is megjöttek, addig a késelő az osztálytársai elmondása szerint „halál nyugodtan ült", és azt hajtogatta, hogy "ebből majd tanul" - írja az oldal.

A tizedikes tanulót a rendőrök végül bilincsben vitték el az iskolából, és emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt indítottak ellene eljárást

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója korábban azt mondta, hogy a nő állapota stabil, nincs életveszélyben. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter közleményben reagált a történtekre. Ebben azt írják, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium megdöbbenéssel fogadta a győri iskolában történt késelés hírét.

A diákok szerint az iskolában „sok zárkózott maximalista diáktárs van, mivel eléggé elit helynek lehet mondani. Sokan nehezen viselik ha nem tudnak a saját elvárásaiknak megfelelni" - írja az Index. A késelő diákról is ezt mondták társai. Hozzáteszik: a kollégista fiú több tanulmányi versenyen is eredményesen szerepelt, legutóbb novemberben lett harmadik a csapatával.

Iskolai késelés: 17 éves fiú szúrta meg többször is a tanárnőt

Többször is megszúrták tanárnőt csütörtök délben, de az állapota stabil, nincs életveszélyben.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.