szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Letette hivatali esküjét Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért, illetve Lőrinczi Zoltán nemzetközi ügyekért felelős államtitkára - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

Ahogy arról már korábban írtunk, a felsőoktatás 2019. szeptember 1-től átkerült az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. Illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hozott létre, az eddigi helyettes államtitkár, Maruzsa Zoltán vezetésével.

Döntött a kormány: szeptembertől Palkovics László minisztériumához tartozik a felsőoktatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül a felsőoktatás - közölte szerda este az Emmi.

A minisztérium közleménye szerint Maruzsa Zoltán történész, az ELTE oktatójaként 2012-ben kapott felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári megbízást. Vezette az Oktatási Hivatalt, 2017 márciusa óta köznevelésért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. Nemcsak szakpolitikusként, hanem magánemberként is nagy hangsúlyt helyez a gyermekek megfelelő oktatására és nevelésére - írták.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.