szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár harminc százalékkal is emelhetik a szakképzésben dolgozó szakoktatók bérét, ha a kormány elfogadja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Parragh László, az iparkamara elnöke azt mondta: tény, hogy a reálpiac sok esetben elszívja az oktatási rendszerből a jó szakembereket, akik érthető egzisztenciális okok miatt nem a tanítást választják.

Egy harmincszázalékos fizetésemelés már megállíthatná ezt a folyamatot. Vigyázni kell azonban, hogy a béremelés differenciált legyen, tehát szakmához, életkorhoz kötötten algoritmizálni kell a rendszert a bérfeszültségek elkerüléséért – állapította meg.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára múlt héten úgy nyilatkozott, a szakképzés átalakításával párhuzamosan speciális szakképzési minősítési rendszer kialakítására törekszenek, amellyel növelni akarják a szakképzésben oktatók anyagi elismerését.

Új bérrendszert kaphatnak a szakképző iskolák szakoktatói

Speciális szakképzési minősítési rendszer kialakítására törekszenek, amellyel növelni akarják az oktatók anyagi elismerését - többek között ezt mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.