szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha megvan a megfelelő pontszám a felvételin, akkor előfordulhat, hogy több középiskolába bekerül egy diák? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

      Mi történik akkor, ha a gyermekemnek elég pontja van ahhoz, hogy az általa megjelölt iskolák közül többe is bekerülhessen? Lehetséges több helyre is felvételt nyerni? Ilyenkor mi dönthetjük el, melyik iskolát választjuk?

Nem. Ebben az esetben ha ugyanannak a jelentkezőnek több felvételi kérelmét is elfogadták, a szoftver a tanulót az általa meghatározott sorrend szerint az első olyan tanulmányi területre helyezi el, amelyen az iskola jelezte, hogy felvenné, és egyben belefér a felvehető létszámba.

Középiskolai felvételi: hogyan alakul ki a végleges felvételi jegyzék?

Már csak pár hét és minden felvételiző megtudja, hogy melyik iskolába vették fel. De hogyan alakul ki a végeredmény, az egyeztett felvételi jegyzék? Fontos kérdésre válaszolunk.

Ezzel párhuzamosan azokról a tanulmányi területekről, amelyek a tanuló által megadott sorrendben hátrébb szerepelnek, a program törli a tanuló jelentkezését.

Már csak pár hét, és minden felvételiző megtudja, hogy melyik iskolába vették fel. De hogyan alakul ki a végeredmény, az egyeztett felvételi jegyzék? Erről bővebben itt olvashattok. A legfontosabb dátumokat pedig itt néhetitek meg.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.