szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A téli – kiszámíthatatlan – közlekedési viszonyok miatt érdemes több időt szánni az utazásra szombaton – erre figyelmeztette a középiskolai felvételire készülő diákokat és szüleiket az Oktatási Hivatal.

2019. január 19-én 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok.

Az Oktatási Hivatal kiemelte: a télen kiszámíthatatlan közlekedési viszonyok miatt javasolt a vizsgahelyszín megközelítését alaposan átgondolni és több időt szánni rá, ugyanis a január 24-én (csütörtökön) 14 órakor kezdődő pótló írásbelin csak alapos indokkal lehet részt venni. Ismétlésre nincs mód, mindenki csak egyszer vizsgázhat.

A 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére 55 000-en jelentkeztek; a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin közel 9 600-an, a 8 évfolyamoson közel 6 000-en vesznek részt. A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáznak.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételizők, figyelem! Itt van minden fontos infó a központi felvételiről

Néhány nap és a középiskolai felvételizők előtt lesz a 2019-es központi felvételi feladatlapja. Mit kell a diákoknak magukkal vinniük a vizsgára és mikorra várható az eredmény?