Újabb világversenyen taroltak a magyar diákok, bronzérmet szereztek

Bronzérmes lett a magyar válogatott a Fizikai Világkupán, Pekingben. Ezen a csapatversenyen a középiskolások tudományos problémákat vitatnak meg egymással angol nyelven.

A 31. alkalommal megrendezett verseny házigazdája a kínai főváros, Peking volt - olvasható a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.

A magyar csapat tagjai: Földes András Ottó (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium), Gyulai Márton (Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium), Nagy Dániel (Budapest, Balassi Bálint Gimnázium), Penc Patrik (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium), Vavrik Márton (Budapest, Berzsenyi Dániel Gimnázium).

hirdetés
hirdetés

Taroltak a magyar diákok a kémiai diákolimpián, négy érmet hoztak haza

Négy érmet nyertek az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián a magyar diákok, a vasárnap befejeződött verseny nem hivatalos rangsorában Magyarország a tizedik helyen végzett. Az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezték az idei jubileumi versenyt, amelyen 76 ország tanulói vettek részt. Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X