Milliárdokból egészítik ki a KRÉTA-rendszert: "nem tudom, központilag mit akarnak még tudni rólunk"

A néhány hónappal ezelőtt beüzemelt KRÉTA nevű digitális iskolai naplót egészít ki az a szoftver és szolgáltatáscsomag, amelyet most 3,7 milliárd forintért rendelt meg az állami iskolafenntartó – közölte a Klebelsberg Központ a Népszavával.

Forrás: MTI / Ujvári Sándor

"A Klebelsberg Központ szeretne haladni a korral, és olyan új lehetőségeket kíván biztosítani a diákok, szülők, gondviselők számára, melyek megfelelnek a XXI. század kihívásainak" – közölte a Népszavával a Klebelsberg Központ. Mint írták, fontosnak tartják, hogy minél szélesebb körben legyenek elérhetők a diákok, szülők és gondviselők számára az oktatási tevékenység során velük kapcsolatban, részükre létrejövő információk, valamint bővíteni szeretnék az elektronikusan intézhető ügyek körét.

hirdetés
hirdetés

Arról nem írtak, hogy mindez miért csak a 900 millióért elkészített KRÉTA beüzemelése után jutott eszükbe és vált fontossá.

Ács Katalin, az iskolaigazgatókat tömörítő Oktatási Vezetők Szakszervezetének elnöke szerint teljesen felesleges ilyen drágán bővíteni a KRÉTA-rendszer funkcióit, úgy véli, a pénzügyi és személyzeti adatok most is könnyedén elérhetőek a tankerületek számára. "A szülők is hozzáférnek az e-naplókhoz, és minden másról tájékozódhatnak a KRÉTA-ban. Nem tudom, központilag mit akarnak még tudni rólunk. Hogy hányszor veszünk levegőt?" - mondta.

Ennek nem fognak örülni a tanárok: sok baj van vele, mégis mindenhol használni kell a KRÉTA-t

A Népszava szerint még mindig sok a probléma a köznevelési tanulmányi alaprendszerrel, a KRÉTA-val. Az idei félévtől az összes, tankerületi központok által fenntartott iskolában bevezetik a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) használatát - derült ki Rétvári Bence államtitkár Kunhalmi Ágnes (MSZP) kérdéseire adott írásbeli válaszából.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X