Új tankerületi központ jön létre, változások az esztergomi iskolákban

Újabb tankerületi központ létrehozása mellett döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlöny keddi számából.

Forrás: pixabay

A Magyar Nemzet azt írja, július elsejével az újonnan megalakuló Esztergomi Tankerületi Központ fenntartásába kerülnek a feladatellátási területén székhellyel rendelkező, korábban a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában lévő köznevelési intézmények.

hirdetés
hirdetés

Az esztergomi központhoz az esztergomi járás iskolái fognak tartozni, míg a tatabányainál maradnak a tatabányai, az oroszlányi, a tatai, a komáromi, illetve a kisbéri járás intézményei. Nemcsak az iskolák kerülnek az új tankerületi központhoz, hanem harminc európai uniós forrásból finanszírozott projekt megvalósítása is. Az esztergomi lesz az országban a hatvanadik tankerületi központ.

Elmondta a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, szerinte mennyit túlóráznak a tanárok

0,27 - a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint átlagosan ennyi túlóra jut egy teljes állásban dolgozó pedagógusra. Hajnal Gabriella szerint nincs tanárhiány, sőt úgy látja, a pedagógusok véleményét pedig soha olyan széles körben még nem kérte ki egyetlen kormány sem, mint most.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X