Új tankerületi központ jön létre, változások az esztergomi iskolákban

Újabb tankerületi központ létrehozása mellett döntött a kormány – derül ki a Magyar Közlöny keddi számából.

Forrás: pixabay

A Magyar Nemzet azt írja, július elsejével az újonnan megalakuló Esztergomi Tankerületi Központ fenntartásába kerülnek a feladatellátási területén székhellyel rendelkező, korábban a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában lévő köznevelési intézmények.

hirdetés
hirdetés

Az esztergomi központhoz az esztergomi járás iskolái fognak tartozni, míg a tatabányainál maradnak a tatabányai, az oroszlányi, a tatai, a komáromi, illetve a kisbéri járás intézményei. Nemcsak az iskolák kerülnek az új tankerületi központhoz, hanem harminc európai uniós forrásból finanszírozott projekt megvalósítása is. Az esztergomi lesz az országban a hatvanadik tankerületi központ.

Elmondta a Klebelsberg Központ elnökhelyettese, szerinte mennyit túlóráznak a tanárok

0,27 - a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint átlagosan ennyi túlóra jut egy teljes állásban dolgozó pedagógusra. Hajnal Gabriella szerint nincs tanárhiány, sőt úgy látja, a pedagógusok véleményét pedig soha olyan széles körben még nem kérte ki egyetlen kormány sem, mint most.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X