Diákokat igazoltattak a rendőrök a péntek esti tüntetés után

A pénteki diáktüntetés végén harminc-negyven ember továbbindult tüntetni, őket a Vadász utcában körbezárták és igazoltatták a rendőrök - írja a hvg.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több ezren vettek részt péntek este a Független Diákparlament tüntetésén a Kossuth téren. A hvg.hu beszámolója szerint a demonstráció végén egyes tüntetők füstbombát indítottak, majd harminc-negyven ember továbbindult a tüntetésről.

Forrás: hvg.hu
hirdetés
hirdetés

Az Arany János utcai metrómegálló felé mentek a Vadász utcán. A rendőrök utánuk futottak, egy darabig kísérték a csapatot az utcákon, majd a Vadász utca-Bank utca sarkánál elzárták előlük az utat.

A rendőrök végül mindenkit igazoltattak, szerintük megsértették a KRESZ szabályát, mert az úttesten mentek, ezért ha a kamerafelvételek alapján bebizonyosodik, hogy az úttesten vonultak, akkor eljárás indulhat ellenük.

A diákokat nem lehet megfélemlíteni - Budapesten tüntettek az oktatási rendszerváltásért

"A jelenlegi oktatási rendszer rohad" - hangzott el a Kossuth téren, ahol több ezer diák, szülő és tanár tüntetett az "oktatási rendszerváltásért". A tömeg a Deák Ferenc térről vonult át a Parlament elé, ahol bejelentették: március 15-én ismét utcára vonulnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X