Éveken át otthonában használta az iskola pályázaton elnyert eszközeit az egri tanár

Nem büntetés, hanem busás jutalom jár az Egri Szakképzési Centrumban azért, ha egy pedagógus visszaél a rábízott műszaki cikkekkel - írja a Magyar Nemzet.

Forrás: pixabay.com

Legalábbis erre következtettek abból, hogy a centrumhoz tartozó Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola egyik tanára éveken át otthonában használta az iskola pályázaton elnyert értékes berendezéseit.

hirdetés
hirdetés

Az egyebek között hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet tartalmazó eszközcsomaghoz 2012-ben pályázaton jutott az intézmény - írja a Magyar Nemzet. A műszaki cikkek többségének az eszközhasználatot kreatívan értelmező pedagógus lett a felelőse.

2017 márciusában a centrumigazgató egy másik intézménybe helyezte a tanárt. A történet itt véget is érhetne. Az illető azonban decemberben – hasonlóan a központ többi pedagógusához – összesen 200 ezer forint jutalmat kapott az igazgatótól Erzsébet-utalványban és -kártyán. A lap az okokról szerete volna megkérdezni a centrumigazgatót is, de ő szintén elhárította a nyilatkozatot, akárcsak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A válaszadást a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium tiltotta meg.

Milliókkal verte át diákjait egy kecskeméti tanárnő

Azzal hitegette őket, olcsón tud franciaországi síelést szervezni. 9 milliót szedett be, de csak anyagi gondjait akarta enyhíteni. A vádirat szerint a 48 éves tanárnő anyagi gondokkal küzdött, amikor 2016 tavaszán hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett meg az iskola tanulói részére.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X