Újabb tüntetés lesz: a Kossuth térre vonul vasárnap a Tanítanék

Tüntetést szervez a Kossuth térre a Tanítanék. Vasárnap vonulnak az országház elé.

Az esemény Facebook-oldalán eddig közel háromezren jelezték vissza, hogy ott lesznek. A Tanítanék Mozgalom január 28-án, vasárnap délután 15 órakor tüntet a Kossuth téren. A demonstrációhoz csatlakozott a Diákszolidaritás Akció és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.

hirdetés
hirdetés

Békét akarunk! Elég volt az iskolák militarizálásából, a hazug propagandából, gyermekeink lelkének mérgezéséből.

Szabadságot akarunk! Elég volt a megfélemlítésből, az előre gyártott válaszokból, a tiltásokból, a korszerűtlen és megterhelő iskolákból, gyermekeink szellemének megrontásából - írják az esemény leírásában.

A szervezők korábban már videóban is üzentek. "Háború van vagy béke? Egyébként ha baj van, kinek a feladata a polgárokat megvédeni" - teszi fel a kérdést Sulyok Blanka, a Tanítanék egyik képviselője.

Háború van vagy béke? - videóban üzent a Tanítanék

Rövid videót tett közzé Facebook-oldalán a Tanítanék Mozgalom, amely többek között az iskolai honvédelmi intézkedési tervek készítésére és a szakképző iskolák tanárainak nyilatkozási tilalmára reagált. "Háború van vagy béke? Egyébként ha baj van, kinek a feladata a polgárokat megvédeni" - teszi fel a kérdést Sulyok Blanka, a Tanítanék egyik képviselője.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X