Középiskolai felvételi: rosszul jártak a matekból brillírozó hatodikos diákok

"Nem járnak túl jól a hatodikos jó matekosok" - olvasható a szombati középiskolai írásbeli felvételiről az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) oldalán.

Forrás: Túry Gergely

"Az idei hatodikos írásbeli felvételi vizsgán - valószínűleg a tavalyi írásbelit követő felháborodások miatt - egy rendkívül könnyű matek felvételi vizsgával lepték meg a gyerekeket (...) Ez azt jelenti, hogy elsősorban nem a matek eredmények fognak szórni a felvételi eljárásokban (hiszen azt egy közepes matekos is elég magas pontszámúra tudta megírni), hanem a magyar, ami viszont idén egy kicsit nehezebbre sikerült, mint a korábbi években" - olvasható az AKG oldalán.

hirdetés
hirdetés

A gimnáziumban ugyanis már kijavították a szombati felvételi teszteket, így megvannak az átlagpontszámok is. "Az AKG-ban író hatodikos vizsgázók dolgozatainak átlaga nagyjából azonos szokott lenni az országos átlaggal (10 év átlagában 0,2 pont a különbség), a nálunk író kilencedikesek 9-12 összpontszámmal szoktak magasabb átlagot elérni, mint az országos átlag (4 év átlagában 11,2 pont a különbség). Idén ezek az átlagok a következők voltak:

hatodikos vizsgázók: magyar 31,8 – matek 36,5
nyolcadikos vizsgázók: magyar 37,7 – matek 26,7"

- írják.

Tavaly az AKG-ban felvételit író hatodikosok matekból mindössze 21,3 pontot értek el, az országos átlag pedig csak 19,7 volt - ehhez képest az idei felvételizők (alighanem a könnyű tesztnek köszönhetően) a budapesti intézményben 36,5-ös átlagpontszámot szereztek.

A 2018-as középiskolai felvételi feladatsorait és megoldásait itt nézhetitek meg:

Megvannak a középiskolai írásbeli felvételi megoldásai: itt ellenőrizhetitek

Nyilvánosságra hozta a Oktatási Hivatal a négy és öt évfolyamos középiskolák központi írásbeli felvételijének feladatsorait és megoldásait. Nézzétek meg, hány pontot szereztetek. Az írásbeli eredményéről a vizsgát szervező középiskolák 2018. február 8-áig közvetlenül tájékoztatják a vizsgázókat. A diákok a vizsga részletes eredményeit is megnézhetik azon az értékelőlapon, amelyet a középiskolától kapnak meg.

Középiskolai felvétel: itt vannak a hat- és nyolcosztályos gimnáziumi feladatok és megoldások

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felvételi feladatsorait és megoldásait is nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal. Hatosztályos gimnáziumok Magyar nyelv Matematika Nyolcosztályos gimnáziumok Magyar nyelv Matematika

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X