Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már megint nekiment a tanároknak a szülői szervezet: "iskolai pénzbeszedő mozgalom"

4

"Az első szülői értekezletre vastag pénztárcával kell érkezni a szülőknek" - ezt írja hétfői közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért.

Forrás: pixabay

"Általános magyar "szokás"', hogy a szeptemberi első szülői értekezleten különböző pénzbeli és természetbeni hozzájárulásokat kérnek és szavaztatnak meg a szülőkkel a pedagógusok. Megszavaztatják az osztálypénzt (óvodában csoportpénzt), az alapítványi befizetéseket a tanítási időben szervezett - ingyenes - tanulmányi kirándulás, erdei iskola, színház és múzeumlátogatás költségeit. Kötelező a dologi kiadásokhoz való hozzájárulás: kréta, másolópapír, takarító eszközök, WC papír költségei" - írja az egyesület, amelynek elnöke Keszei Sándor, aki a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete nevű szervezetet is vezeti.

hirdetés
hirdetés

Ez az a szervezet, amely az elmúlt években rendszeresen kikelt az iskolai kirándulások díjának beszedése ellen, de korábban azt is követelték, hogy Magyarország ne vegyen részt a PISA-teszteken, bekameráznák az érettségiző osztályok termeit, így előzve meg az "indokolatlan ötösöket", de volt olyan is, hogy szülők fenyegetésével vádolták meg óvodákat - ilyen konkrét esetet azonban az eduline kérdésére azonban nem említettek.

Most hozzáteszik: az "iskolai pénzbeszedő mozgalom alkotmánysértő tevékenység", a középfokú oktatás ugyanis ingyenes.  

Iskola hajnal 5 órától? Furcsábbnál furcsább ötletekkel rukkol elő a szülői szervezet

Maszekoló iskolákat, illegális pénzbeszedést, pedagógusnapi ajándékokat emlegető közleményt adott ki hétfőn a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE), arra biztatva a szülőket, hogy ne fizessenek osztálypénzt. Nem ez volt a szervezet első javaslata - a furcsa ötletekből szemezgettünk. Senki ne fizessen osztálypénzt... "Figyelem!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (4)

keszei úr nem a legélesebb kés a fiókban

Keszei nagyapa esetleg ötletet is adhatna,hogy ki fizesse ezeket a költségeket .

Jó reggelt, Keszei bácsi! Föl tetszett ébredni?
Ha a fenntartó nem ad pénzt még a dologi eszközökre sem, kénytelenek vagyunk Mi, tanárok és a szülők összedobni a pénzt.

Gondolom amikor az indulatkeltők jártak iskolába nem kellett a felsoroltakért fizetni! Bár nem tudom hová járhattak, mert én úgy emlékszem mindenhol kellett fizetni!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X