Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Már megint nekiment a tanároknak a szülői szervezet: "iskolai pénzbeszedő mozgalom"

4

"Az első szülői értekezletre vastag pénztárcával kell érkezni a szülőknek" - ezt írja hétfői közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért.

Forrás: pixabay

"Általános magyar "szokás"', hogy a szeptemberi első szülői értekezleten különböző pénzbeli és természetbeni hozzájárulásokat kérnek és szavaztatnak meg a szülőkkel a pedagógusok. Megszavaztatják az osztálypénzt (óvodában csoportpénzt), az alapítványi befizetéseket a tanítási időben szervezett - ingyenes - tanulmányi kirándulás, erdei iskola, színház és múzeumlátogatás költségeit. Kötelező a dologi kiadásokhoz való hozzájárulás: kréta, másolópapír, takarító eszközök, WC papír költségei" - írja az egyesület, amelynek elnöke Keszei Sándor, aki a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete nevű szervezetet is vezeti.

hirdetés
hirdetés

Ez az a szervezet, amely az elmúlt években rendszeresen kikelt az iskolai kirándulások díjának beszedése ellen, de korábban azt is követelték, hogy Magyarország ne vegyen részt a PISA-teszteken, bekameráznák az érettségiző osztályok termeit, így előzve meg az "indokolatlan ötösöket", de volt olyan is, hogy szülők fenyegetésével vádolták meg óvodákat - ilyen konkrét esetet azonban az eduline kérdésére azonban nem említettek.

Most hozzáteszik: az "iskolai pénzbeszedő mozgalom alkotmánysértő tevékenység", a középfokú oktatás ugyanis ingyenes.  

Iskola hajnal 5 órától? Furcsábbnál furcsább ötletekkel rukkol elő a szülői szervezet

Maszekoló iskolákat, illegális pénzbeszedést, pedagógusnapi ajándékokat emlegető közleményt adott ki hétfőn a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE), arra biztatva a szülőket, hogy ne fizessenek osztálypénzt. Nem ez volt a szervezet első javaslata - a furcsa ötletekből szemezgettünk. Senki ne fizessen osztálypénzt... "Figyelem!

hirdetés

Hozzászólások (4)

keszei úr nem a legélesebb kés a fiókban

Keszei nagyapa esetleg ötletet is adhatna,hogy ki fizesse ezeket a költségeket .

Jó reggelt, Keszei bácsi! Föl tetszett ébredni?
Ha a fenntartó nem ad pénzt még a dologi eszközökre sem, kénytelenek vagyunk Mi, tanárok és a szülők összedobni a pénzt.

Gondolom amikor az indulatkeltők jártak iskolába nem kellett a felsoroltakért fizetni! Bár nem tudom hová járhattak, mert én úgy emlékszem mindenhol kellett fizetni!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X