Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Rendőrt hívtak a szülők, olyan rossz állapotban volt a diákokat szállító busz

Szülők hívtak rendőrt, így akadályozták meg, hogy a gyerekeiket szállító, siralmas műszaki állapotban lévő busz elinduljon az osztálykirándulásra - az egyik szülő erről Facebook-posztban számolt be, és egy fotót is közzétett a busz tükörsimára kopott abroncsáról.

Forrás: Facebook

Kezdődik az osztálykirándulás szezon. A negyedikes gyermekem ma reggel indult 3 napra Visegrádra, busszal. Ez a busz kereke! (Ezt hívják tükörsima felületnek??) A szülők rendőrt hívtak, aki nem engedte a buszt elindulni (se gyerekkel, se üresen). A buszos simán beültetett volna két osztálynyi gyermeket ebbe a járműbe...felháborító.

Végül vonattal,komppal, busszal, stb mennek, a csomagokat szülők fuvarozzák. De így legalább biztonságban vannak! Ezúton is köszönöm az ott lévő szülőtársak határozottságát! Nem tudom, hány balesetnek kell ahhoz történnie, hogy a buszok már valóban csak megbízható műszaki állapotban közlekedhessenek!!!

hirdetés
hirdetés

- írta a Facebookon az egyik szülő. A posztból nem derül ki, melyik iskola osztálya indult volna kirándulni a rossz műszaki állapotban lévő busszal, és a busz tulajdonosának nevét sem tették közzé.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, áprilisban egy Budapestről indult, Londonba tartó autóbuszt állítottak meg az osztrák hatóságok súlyos műszaki hiányosságok miatt, a busz zuglói diákokat szállított.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkor azt közölte, ez az eset is jelzi, hogy szükség van az iskolai kirándulások ágazatközi komplex szabályozására.

 

Változhatnak a kirándulások szabályai: eddig tízezren véleményezték a terveket

Az elmúlt napokban már több mint 10 ezren töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amely az iskolai buszos kirándulások feltételeinek lehetséges változtatásáról szól. Az online kérdőívet most az iskolákon keresztül a szülők is megkapják e-mailen, mert "szeretnénk minél több szülő véleményét megismerni" - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X