Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Középiskolások, figyelem! Készül az új töriatlasz, jövőre már ezt használjátok

A tervek szerint nyárra elkészíti az új középiskolás történelmi atlaszt a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézete - jelentette ki az intézet kutatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Új történelmi atlasz érkezik
Új történelmi atlasz érkezik
Forrás: Túry Gergely
Ez azt jelenti, hogy a 2017/18-as tanévben már használható lesz az új atlasz, amely a 2015-ben kiadott térképgyűjtemény harmadik kiadása - közölte Katona Csaba.

Az elkészítése során figyelembe vették az első két kiadást ért kritikákat, véleményeket is - tette hozzá.

hirdetés
hirdetés

Mint elmondta: igyekeztek olyan összetett, bonyolult folyamatokat ábrázolni, amelyek továbbgondolásra ösztönzik a diákokat.

Ugyanakkor várható, hogy az atlasz a jövőben is folyamatosan változik. Ugyanis napjaink történelmi eseményeit is be kell majd mutatni, illetve az újabb és újabb kutatási eredmények tükrében a korábbi események is módosulnak.

A változtatások során a jövőben is figyelembe veszik a tanárok és a diákok javaslatait, véleményét - mondta Katona Csaba.

Készül az új, kronológiát is tartalmazó töriatlasz

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X