Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

"Ez a rendszer egy gyilkos, megöli a tanulók lelkét"

1

Alapos helyzetelemzést írt a magyar közoktatásról egy 16 éves középiskolás.

Forrás: pixabay

Fedor Bence még csak 16 éves, de már saját YouTube-csatornája és blogja van. Az utóbbiban osztotta meg véleményét arról, mi a baj az iskolával.

hirdetés
hirdetés

A részletes, jól szerkesztett írásban többek között azt hozza fel, hogy a tanítási módszerek alig változtak az elmúlt száz évben: papírfüzetekre írnak a diákok, a tanárok pedig démonizálják az okostelefont, amely a könyvnyomtatás óta talán a legfontosabb lépés az információ elérhetőbbé tétele felé.

"Ez a rendszer egy gyilkos. Megöli a tanulók lelkét, elveszi a kreativitásukat, szabadidejüket, lehetőségüket arra, hogy építhessék a világot. Bezárja őket egy osztályterembe, ami azután sem engedi ki őket, miután véget ért a tanítási idő" - írja.

Hozzátette: megszűnt az iskolák autonómiája, az oktatás nem személyre szabható, és hogy a tanárok bére körülbelül a Lidl-pénztárosokéval egyenlő.

Itt a friss lista: a franciák és a spanyolok még rosszabbul beszélnek angolul, mint mi
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Elolvasva az eredeti blogbejegyzést, nekem az jött le, hogy szeretne az iskolában szabadon mobilozni, kevesebb tanórát és sok szabadidőt akar, mert "Egy fiatalnak szabadidőre van szüksége. Sok időre, hogy gondolkozzon a világról, fejleszthesse magát abban, amiben jónak érzi, szociális életet élhessen." Mekkora kamu!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X