Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Megszólalt a Szinyei igazgatója: pszichológusok segítenek majd a diákoknak

5

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium harminchat diákja mellett volt tanulók, három tanár, valamint egyikük családja utazott azon a magyar buszon, amely balesetet szenvedett péntek éjjel Olaszországban, Verona közelében - mondta el az intézmény igazgatója szombaton az MTI-nek.

Fekete zászló a budapesti Szinyei gimnázium előtt
Fekete zászló a budapesti Szinyei gimnázium előtt
Forrás: MTI Fotó: Marjai János
Tóth Gábor megerősítette, hogy a hivatalos utaslista szerint 54-en volt a buszon.

Az számára is rejtély, miért vezette - az egyik olasz hírügynökség értesülése szerint - a járművet francia sofőr, mivel Magyarországról két magyar sofőrrel indult a túra - mondta.

hirdetés
hirdetés

Az MTI kérdésére az igazgató közölte azt is, hogy az iskola évek óta a Pizolit Busz Kft.-vel utazik sítáborba, mindig ugyanarra a helyre Franciaországba. Az önköltséges táborokat a testnevelő tanárok szervezik.

Hozzátette: a gimnázium minden utazásnál köt élet-, baleset- és csomagbiztosítást a résztvevőkre, ami a sérültek ellátására, az érintettek kompenzációjára is kiterjed.

Tóth Gábor kérdésre válaszolva elmondta, hogy az itthon maradt diákoknak osztályfőnökök, iskolapszichológus, és más pszichológusok közreműködésével segítenek abban, hogy feldolgozzák valamilyen módon a tragédiát - különösen azokban az osztályokban, ahol kiderül, hogy egy diák nem tér haza.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kora hajnalban jelentette a francia AFP hírügynökség, hogy gyermekeket szállító magyar busz szenvedett balesetet Olaszországban. Az Agi hírügynökség szerint a busz francia sofőrje is az áldozatok között van. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának résztvevőit érte baleset.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (5)

Mély megrendüléssel értesültem a borzalmakról. GYUSZI KOLLEGÁM VOLT A

Péderi József

Búcsúzom az elhunytaktól részvétem minden hozzátartozónak ismerősnek szomorú,hogy ilyen megtörténhet!

ida4747

Mélységesen lesújt a baleset!Részvétünk a szülőknek,a gyerekeknek,az Iskolának,a hozzátartozóknak.!Köszönet a segitőknek!

Részvétem. lesz mit vizsgálni. A busz műszaki állapotát. Hírek szerint már jóval előtte látták más autósok hátulról, hogy valami nem stimmel a kerekekkel.Ha így volt ezt miért nem vette észre a busz sofőrje? mert egy autópályán vagy műszaki hiba miatt vagy elalvás miatt történik ilyen baleset.Ha volt két magyar sofőr akkor miért volt ott még egy francia is.Miért Ő vezetett?

Nincs ember akit nem súlyt le ez az iszonyatos tragédia, minden tragikus körülmények között életét vesztett embertársunkért kár de ezek az elveszített fiatal életek vigasztalhatatlanná tesznek mindenkit. Búcsúzom az elhunytaktól, részvétem a hozzátartozóknak.

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X