Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Óriási érdeklődés volt eddig a tanárok iránt, mi lehet majd szerdán?

2

A legutóbbi vonulásos tüntetést egymillióan követték csak a televízióból, szerdán bonyolultabb lehet a kép.

Forrás: Túry Gergely

A március 15-i tüntetést az ATV közvetítette élő adásban, több tudósítóval. A mérések szerint a 18 éven felüli lakosságból 400 ezren nézték végig a tüntetést, ami egy 3 órás, megszakításokkal tarkított műsoridőt jelent. A teljes közvetítésbe összesen. A tüntetés legfontosabb szakaszát, Pukli István záróbeszédét egy időben 600 ezren követték.

hirdetés
hirdetés

A teljes közvetítésbe egymillió néző tekintett bele hosszabb-rövidebb időre.

A Google keresőiben is megugrott a tanársztrájk, sztrájk, tanárlázadás kifejezések keresési száma, utóbbi esetben a kulcsszó december óta futó történetében márciusban volt eddig a legmagasabb a keresések száma, ami rendkívül meredeken emelkedik - pontos számadatokat a Google nem közöl, mindig a legmagasabbnak mért hónaphoz képesti százalékos értéket mutatja. A "kockásing" 2004 óta nem volt akkora divat, mint az elmúlt napokban az internetes keresések között.

Szerdán az ország számos pontján tiltakoznak majd a pedagógusok 8 és 9 óra között megtartott munkabeszüntetés alatt, akikhez sok tanítványuk is csatlakozik. Mint korábban a kockásinges tiltakozás során, mikor számos iskolából küldték be fotóikat a tanárok és diákok, hasonló akcióra számíthatunk. A tiltakozók számára kedvezően hathat, hogy a tanítási szünetet követő első tanóráról lesz szó. A még szünetet tartó iskolák előtt is könnyen lehetnek demonstrációk, ugyanis minden diák és tanár a szabadidejével gazdálkodhat és nincs semmilyen veszélye a tiltakozásnak, mely a munkaidőben tiltakozó tanárok melletti szolidaritást fejezheti ki.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Kertész András

Ja, és ha közbe nem jön valami, akkor szerdán a tanaraknak péntek lesz.....!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X