Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Júliusban indul az új Klik

1

Biztosan nem engednek az állami fenntartásból, mert az oktatási tárca szerint akkor nőnének a különbségek a nagyvárosi és a kistelepülési iskolák között.

Forrás: Túry Gergely

Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke a Magyar Időknek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy március végéig minden tartozását törleszti a Klik. Ezt követően egy anyagilag tiszta lappal induló szervezetet alakít az oktatási tárca: júliusban megkezdi működését az újabb állami intézményfenntartó.

hirdetés
hirdetés

Pölöskeiné elmondta, hogy több gazdálkodási egység rendszere lesz majd az újítás - regionális vagy járási szinten -, így a döntések közelebb születhetnek az iskolákhoz. Az állami fenntartói rendszert azért tartanák meg, mert szerintük csak így biztosítható az egységes fenntartói környezet.

Egy alulról és egy felülről jövő tervezést biztosítunk a jövőben - mondta Pölöskeiné, kifejtve, hogy egy vegyes rendszert képzeltek el, ahol az igazgatóknak is vannak jogosultságaik. Ennek köszönhetően az iskola is bele tud szólni a költségvetés tervezésébe, így az igazgatók az iskolák "gazdáinak érezhetik" majd maguknak.

Elképzelésük szerint az igazgatóknak a mostaninál nagyobb autonómiát biztosítanának, mind a szakmai munkában, mind a költségvetés tervezésében. Ennek jegyében - a már folyamatban lévő igazgatói bankkártyákhoz hasonlóan - visszakerülhet számos dologi beszerzés is, így a kréta, a nyomtató- vagy vécépapír megvásárlása is.

A szervezet felállításáról a végső döntést áprilisban hozza meg a kormány. A szakszervezetekkel április 4-én találkoznak, erről Galló Istvánné PSZ elnök azt mondta az Eduline-nak, hogy sok múlik majd azon a tárgyaláson.

További cikkeink a témában

Galló Istvánné: "Le fogjuk zárni a tárgyalásokat, vagy így, vagy úgy"
A PSZ elárulta, mit gondolnak a jövő heti tiltakozásról

Nyáron megszűnik a Klik

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Istvan Gusztos

Az igazgatóknak persze egy ideig eltart, míg hozzászoknak új jogosultságaikhoz, de az állam ad nekik időt, hogy gyerekesen élvezkedjenek: hadd örüljenek, mint majom a farkának! Ne csodálkozzék tehát senki, ha majd úton-útfélen vécépapírt vásárló és cipelő, boldogságukban önfeledten kacagó igazgatókat lát!

http://gepnarancs.hu/2016/03/hamarosan-indul-az-iskolai-vecepapir-vasarlas-reformja/

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X