Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Eddig 85 iskola jelezte, hogy tiltakoznak szerdán

Pukliék tegnap hivatalosan is meghirdetett tiltakozásához folyamatosan csatlakoznak az iskolák.

Forrás: Óbudai Egyetem

A Tanítanék Mozgalom a Civil Közoktatási Platformmal közösen jövő hét szerdára hirdette meg országos tiltakozását, miszerint reggel 8 és 9 óra között a tanárok és a hozzájuk csatlakozó támogatók az iskolák előtt egyórás időkeretben tiltakoznak majd a kormány oktatáspolitikája ellen. A civilek követelése a CKP 12 pontos listája mellett az volt, hogy Orbán Viktor és Áder János kérjen bocsánatot a közoktatás helyzete miatt az érintettektől, ám erre sem került sor.

hirdetés
hirdetés

A tiltakozáshoz létrehozott Facebook-eseményhez tegnap óta több mint kétezren csatlakoztak. A szervezők ismét gyűjtik a tiltakozó iskolák listáját, akiket egy szemléltető térképen is elhelyeztek folyamatos feldolgozás mellett. Péntek délelőtt nagyjából negyven, délutánra már 85 iskolát tüntettek fel.

A tiltakozásban egyelőre Budapest és az agglomeráció jár az élen közel harminc intézménnyel, a vidéki iskolák úgy látszik, hogy pénteken aktivizálódtak.

A tiltakozás polgári engedetlenség formájában valósulhat meg, ugyanis a szakszervezeteknek nem volt lehetőségük a sztrájktörvénynek megfelelő tiltakozást szervezniük - erről Galló Istvánné PSZ-elnök nyilatkozott szerdán. Hozzátette, hogy a "munkamegtagadás" szélsőséges esetben a tanár elbocsátásával járhat. Palkovics László államtitkár vélhetően érzékelte, hogy nem a legjobb lépés lenne a tiltakozók elleni eljárások indítása, ezért úgy nyilatkozott a héten, hogy nem kell retorziókra számítaniuk a tiltakozó tanároknak. Minden fél azonban kiemelte, hogy meg kell oldani ebben az időszakban is a diákok felügyeletét.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X