Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Pukli is kiállt a sztrájkoló tanárnő mellett

3

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szolidaritást vállal az egyéni sztrájkba kezdő tanárnővel, akit betalált az oktatási államtitkár is.

Forrás: Túry Gergely

Pukli István igazgató hétfői sajtótájékoztatóján a Civil Közoktatási Platform egyik szószólójaként foglalt állást az osztályzást megtagadó Szalayné Tahy Zsuzsa tanárnő és Palkovics László oktatási államtitkár között kialakult nézetkülönbségben. Szalayné még februárban jelentette be, hogy egyéni sztrájkba fog március 15-én, amennyiben a kormányzat nem hajlandó érdemi reformokra a közoktatásban.

hirdetés
hirdetés

Palkovics László a Magyar Idők hasábjain úgy vélekedett, hogy szerinte ezzel a tanárnő fegyelmi vétséget követett el, ezért fel kellene függesztenie az iskolának.

További cikkeink a témában:
Visszaszólt Palkovicsnak a sztrájkoló tanár
Nem ír be jegyeket egy tanár, így tiltakozik

Pukli István szerint Palkovics egyszerűen nem érti, hogy mi történik jelenleg a közoktatásban - írja a hvg.hu. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója úgy véli, hogy a nemzeti ünnepre tervezett tüntetésen megjelenő tömeg megmutatja majd, hogy legyőzhetetlen a tanárok, diákok és szülők tiltakozása, valamint elérhetik, hogy senki ne tegye tönkre a közoktatást.

A keddi tüntetéssel kapcsolatban arra kérte a politika szereplőit, hogy kizárólag magánemberként jelenjenek meg, pártjelvényt ne viseljenek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X