Kényelmetlen cipőben gyalogol napi 6 kilométert a diáklány, mert az iskola eltiltotta kedvenc bakancsától

Nem hordhat kényelmes cipőt a lány, mert azzal vét az iskola szabályai ellen. A brit fiatal hat és fél kilométert gyalogol minden nap, de ezentúl csakis elegáns cipőben.

Forrás: Wikipedia

Kasia Kowalska-Trela Manchester vonzáskörzetében lakik lányával, aki napi 3,2 kilométert kénytelen gyalogosan megtenni az iskolába télen is. Oda-vissza tehát 6 és fél kilométert sétál naponta.

hirdetés
hirdetés

Ezt a távot kényelmetlen és nem túl meleg cipőben teszi meg azóta, hogy a katolikus középiskola megtiltotta Oliwiának, hogy kényelmes, magas szárú cipőjét hordja.

Az iskola szerint tiltja az egyenruháról szóló szabályzatuk, hogy csizmát hordjanak cipő helyett a diákok, a magas szárú cipő pedig inkább az előbbinek minősül.

És hogy miért nem választja Oliwia és anyukája a kézenfekvő megoldást? A lánynak nincs szekrénye az iskolában, ezért nem tudja átcserélni a cipőjét – panaszolta az anya a Daily Mailnek.

A család nem túl tehetős, nemrég vettek egy olcsó cipőt, ami megfelel az iskolának, azonban hamar tönkrement. „Nem tudom szórni a pénzt, mert az iskola nem boldog, ez az egész nevetséges” – mondta az anya.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X