Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Cambridge is kockába öltözött

Az Angliában élő magyar hallgatók és oktatók is üzentek a hazaiaknak.

Forrás: Sztanka Tóth Tamás/Facebook

"Véleményünk szerint nagyon fontos kiállni a saját tanáraink mellett, akik nélkül nem tanulhatnánk itt, a világ egyik legjobb egyetemén. Eljöttünk otthonról, de sokan szeretnénk hazamenni, visszaadni tudásunkat."

hirdetés
hirdetés

- írják a Cambridge-i Egyetem hallgatói és oktatói Facebook posztjukban, akik szolidaritást vállaltak a magyar közoktatás állapota miatt tiltakozókkal.

Meglátásuk szerint a jó közoktatás alapját a stabil közegben dolgozó és megbecsült tanárokkal lehet megteremteni. akik segítik kibontakoztatni a diákjaik tehetségét egy ösztönző környezetben - írja a hvg.hu. Azonban úgy látják, hogy a jó közeg nem valósult meg, a központosítás nem hozta a várt eredményt, ezért belátásra kérik a kormányt, hogy vegyék komolyan a tanárok aggályait, mert a mostani döntések a 21. századi Magyarország sikereit fogják meghatározni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X